Vi har haft medlemsmöte om bl a motionerna

I tisdags kväll var det medlemsträff där styrelsen och några medlemmar deltog för att gå igenom årsmöteshandlingarna till SVERAKs årsmöte 17-18 mars.

Maria i styrelsen hade gjort goda smörgåstårtor till mötet, tack!

Vilka är årsmötet?

SVERAKs årsmöte består av delegater från anslutna SVERAK-klubbar och antalet röster beror på medlemsantalet i klubben per 31 december. Barbro Åberg och Hans Boskär är delegater för Nerikes kattklubb.

Årsmötet är SVERAKs högst beslutande organ. Årsmötet beslutar om vilka personer som får förtroendeuppdrag i SVERAKs styrelse, disciplinnämnden, valberedningen och som revisorer.

Årsmötet beslutar även om ansvarsfrihet för styrelsen samt röstar om inkomna motioner. Motionerna handlar bland annat om förslag som rör stadgar, rasstandard, regler för uppfödning och utställning.

Vi kommer att skriva en artikel till kattögat nr 1 om SVERAKs årsmöte.

http://www.nerk.se

NERK har haft årsmöte

Styrelsen 2018, stående fr. vänster: Hans Boskär, Caroline Tyresgård, Maria Jansson, Barbro Åberg, Lena Böörs, Daniel Johansson.
Sittande fr. vänster: Louise Moritz, Annelie Finnebäck, Elin Strid och Eva Porat. (Saknas på bilden gör Edvard Hennerdal)

Nerikes Kattklubb hade sitt årsmöte 24 februari. Ni kommer få läsa mer om årsmötet i kommande nummer av Kattögat.

Glöm inte bort att koden till årsmöteshandlingarna fungerar hela året och den används även för att ladda hem Kattögat digitalt.

Styrelsen avtackade Rose Marie Wahlström och Kerstin Carlzon som valt att sluta. Men båda kommer att fortsätta sitt arbete med våra utställningar och det är vi glada för!

Vi välkomnar två nya till styrelsen, Edvard Hennerdal och Elin Strid. Även de är aktiva sedan tidigare med att arbeta på våra utställningar.

http://www.nerk.se

Tyck till 6 mars om motionerna till SVERAK

VILL DU VARA MED OCH PÅVERKA?

Tisdagen den 6 mars är du som medlem välkommen på medlemsmöte där vi tillsammans går igenom och diskuterar motionerna till SVERAKs årsmöte.

Tid: kl 18.30

Plats: Hund & Kattspecialisten (Aspholmen), Elementvägen 12, Örebro

Föranmälan: senast dagen innan till annelie.finneback@nerk.se

Här kan du ta del av handlingarna innan vårt möte: http://www.sverak.se/wp-content/uploads/2018/02/%C3%85rsm%C3%B6teslunta-2018-publik-f%C3%B6r-webb.pdf

Välkomna!

http://www.nerk.se

Uppfödare tävla om att rekrytera flest nya medlemmar

Du som är uppfödare kan skänka ett huvudmedlemskap till rabatterat pris och betalar då 300 kr (ordinarie pris 375 kr).

Du som skänker medlemskapet fyller i formuläret. I rullmenyn för val av medlemskap väljer du ”Medlemskap skänkt av uppfödare”, anger din kattungeköpares uppgifter och glöm inte att ange ditt namn så vi vet vem som värvat medlemmen.

Den uppfödare som under året rekryterat flest nya medlemmar under året uppmärksammas på årsmötet året därpå.

http://www.nerk.se

KLISA har skänkt anmälningsavgifter

Till Scandinavian Winner 2018 som äger rum påskhelgen i Göteborg, har KLISA skänkt 6 anmälningsavgifter som gäller vid utställning under 2018/2019 arrangerad av en klubb som ingår i KLISA.

Klubbar som ingår i KLISA (KLubbar I SAmarbete) är;

Dalälvskatten

Gestrica Kattklubb

Mellansvenska Kattklubben

Värmlands Kattklubb

Västerås Kattklubb

Nerikes Kattklubb

Läs mer om KLISA här: https://ww2.nerk.se/klisa-klubbar-i-samarbete/

http://www.nerk.se